Individuální kurz fotografie krajiny | Filip Holič

Galerie

Individuální kurz fotografie krajiny

Preferujete individuální přístup a chcete se zaměřit přesně na to, co vám při focení krajin a následném zpracovávání fotografie dělá největší potíže? Chcete mít lektora jen sami pro sebe, a nebo z jakéhokoliv důvodu nechcete nebo nemůžete mezi další účastníky? Žádný problém. Na následujících řádcích jsem pro vás připravil nabídku individuálních kurzů.


Zaměření a průběh kurzu

Úplným začátečníkům v terénu ukážu a vysvětlím, jak ovládat jejich fotoaparát, jak správně exponovat vdaných podmínkách (jak spolu souvisí expoziční čas, clona a ISO), jak ostřit. Řekneme si, co je to hloubka ostrosti a co jí ovlivňuje a jak používat vyvážení bílé.

V případě fotografie krajiny při východu nebo západu slunce se většinou potkáme na parkovišti a následně se spolu přesuneme na místo, kde budeme fotografovat. Ukážu vám, jak můžete vybrat místo odkud budete fotit a komponovat snímek, jak pracovat s popředím, jak vybrat vhodné ohnisko a jak rozpoznávat a využívat světelné podmínky ve svůj prospěch.

Můžeme se spolu domluvit i na celodenním focení, kdy spojíme dohromady focení východu a západu slunce s úpravami fotografií a čas mezi tím vyplníme fotografováním vodopádů a tekoucí vody.

Pokud se budete chtít ponořit do tajů fotografování noční oblohy a krajiny, tak stejně jako v předchozím případě se sejdeme poblíž místa, kde budeme fotografovat a pak společně vyrazíme na lokalitu. Ukážeme si, jak se orientovat na noční obloze, řekneme si jaké objektivy jsou vhodné, co je to pravidlo 500 a jak ho používat. Vysvětlíme si, co je to paralaktická montáž a ukážeme si práci sní. Následující den dopoledne se spolu sejdeme a probereme úpravu pořízených fotografií a práci s programy k tomu určenými, jako je například: Deep Sky Stacker, RegiStar a Photoshop.

Na závěr kurzu noční fotografie obdrží každý účastník tištěného průvodce úpravami nasnímaných dat.


Jaké budete potřebovat vybavení?

K absolvování kurzu budete potřebovat vybavení, které už máte. Pokud máte jen lepší mobil nebo kompaktní fotoaparát, tak to není problém. Podmínkou je jen, aby tyto přístroje měly manuální režim. Ideální je ovšem vlastnit digitální zrcadlovku nebo bezzrcadlovku s objektivy a v neposlední řadě stativ, který je pevný a stabilní.


Kam spolu můžeme vyrazit fotit?

Mezi nejoblíbenější místa, kde se může kurz konat, patří České a Saské Švýcarsko, česká a německá strana Lužických hor, Jizerské hory, České středohoří a Krušné hory.

 

V LESE VŠECH LESŮ PŘELETAJÍCÍ LABUŤ NAD LETOHRÁDKEM WINDSOR STUDENEC VE SPÁRECH ZIMY

 


Jak dlouho bude kurz probíhat?

Délka kurzu se přizpůsobuje vašim požadavkům podle toho, co se chcete naučit nebo se v tom zdokonalit.

Focení východu či západu slunce na lokalitě s následným přesunem někam do kavárny, kde je prostor a klid na úpravu pořízených fotografií, zabere obvykle 5 hodin.

Kurz focení nočních krajin je časově náročnější. Začíná se po západu slunce a většinou se končí až po půlnoci. Následně se společně sejdeme na snídani a hned po ní se budeme věnovat úpravám snímků z noci.

Kurzy lze samozřejmě kombinovat.


Cena kurzu?

Focení východu nebo západu slunce + úpravy snímků 2000 Kč
Focení noční krajiny + úpravy snímků 2500 Kč
Celodenní fotografování + úpravy snímků 3500 Kč
Kombinace: východ / západ slunce + noční krajina + úpravy snímků 4000 Kč

Není problém za vámi přijet kamkoliv po České republice, když si to budete přát. V takovém případě je potřeba počítat s navýšením ceny o náklady na dopravu (5,50 Kč/km).

Ceny jsou konečné (nejsem plátce DPH).


Objednávka kurzu




* Fotografické zkušenosti

* Zaměření kurzu



21319414